Kom i gang med Affiliate Marketing

Affiliate Marketing er en branche i rivende udvikling og byder som sådan på nærmest uanede muligheder for at gøre en god forretning. Det er relativt simpelt at komme i gang og det behøver ikke at betyde de store udgifter at starte. I nedenstående afsnit forklarer vi hvordan du selv kommer i gang med Affiliate Marketing, og besvarer igennem de forskellige trin nogle af de mest spurgte spørgsmål stillet af nye i branchen.

1. Find et medie
For at starte som affiliate, skal du have et medie som du kan vise annoncørens reklamer på. Dette vil typisk være en hjemmeside, en blog, et nyhedsbrev eller du kan købe annonceplads hos f.eks. Google Adwords.

Det nemmeste er at oprette en hjemmeside eller blog. Her er det vigtigt at siden omhandler et emne, der er interesse for og som du kan finde relevante reklamer til. En god tommelfingerregel er at vælge et emne som du i forvejen interesserer dig for. På denne måde går du ikke død i at skrive artikler om noget du finder kedeligt og du vil i forvejen have den grundlæggende viden på plads og skal derfor ikke bruge unødvendigt meget tid på research.

Der er stærkt anbefalelsesværdigt at købe dit eget domæne, da du som ejer af et hoveddomæne vil få lettere ved at tiltrække trafik til din side. Der findes mange forskellige udbydere af domæner og webhoteller. Af de billige af slagsen kan nævnes One.com og Webhosting.dk, der begge kan anbefales til mindre hjemmesider og nybegyndere.

Hvis du vil have din egen blog frem for en almindelig hjemmeside kan du bruge en tjeneste som blogger.com. Det er dog stadig en god ide at købe sit eget domæne igennem dem. One.com og Webhosting.dk har ligeledes deres egen blog service, så du nemt og hurtigt kan komme i gang.

2. Find et affiliatenetværk
Efter du har lavet din hjemmeside, er det næste trin at finde annoncører, der kan reklamere på den. Det er vigtigt at finde relevant annoncemateriale. Hvis du har en webside eller blog om film, er det altså en god ide at have reklamer for f.eks. film frem for f.eks. vaskepulver.

På Affiliate Guiden har vi samlet en guide til de største danske affiliate netværks, så du nemt og hurtigt kan komme i gang med at få et overblik. Det er altid en god ide at tilmelde sig flere netværk, så du kan se hvilke annoncører, de hver især har.

3. Hvordan får jeg trafik til min side?
Da har nu en webside eller blog med reklamer på. Du tjener dog ingen penge, med mindre du også får besøgende til din side. Her er den første hovedregel naturligvis at kvaliteten af din side skal være høj og relevant for din målgruppe, samt at siden altid er opdateret.

Når du skriver artikler så husk at tænke i keywords (søgeord). Prøv at forestille dig at du vil søge informationer om emnet på en søgemaskine. Hvilke ord og ord sammensætninger, ville du så bruge? Det er de ord, du skal få flettet ind i artiklen.

Derudover kan du vælge selv at reklamere for sin hjemmeside på f.eks. Google med Google Adwords. Dette er en meget brugt metode og da du selv sætter et budget, er det nemt at holde styr på hvor mange penge du bruger. Hvis du køber domæne og webhotel hos One.com får du et gavekort på 400 kr til Google Adwords. På denne måde får du lidt startkapital, uden at skulle have flere penge op af lommen.

4. Optimering
Med din egen side, annoncører og trafik er du nu godt i gang. Det er altid en god ide at eksperimentere med reklamerne og f.eks. flytte dem rundt på siden, for at se hvor de virker bedst. Hvis du bruger Google Adwords er det ligeledes en god ide at eksperimentere med dine egne annoncer, for at se hvad der virker bedst og tiltrækker flest besøgende til din side.

Udgivet i Ikke kategoriseret

Skriv et svar